Anmeldelse: Katinka og bøvserne

Katinka og bøvserne får fem blå bøger for humor, relevans, sprog og finurlige illustationer


Titel: Katinka og bøvserne
Forfatter: C.G Valentin
Forlag: Petunia imprint under Nelumbo

ISBN: mangler pt

Anmelder eksemplar – inden tryk (pdf)


Katinka har drukket sodavand og pludselig slår hun en bøvs. Det er jo det vi voksne kalder det, når luften i maven forvandler sig til en rungende lyd i munden. At man slår en bøvs. Men for Katinka er det ikke så ligetil. Man må jo ikke slå, og hvad nu med den stakkels bøvs, som hun uden at ville det har gjort ondt.
Katinkas fantasi tager os med helt ned i maven til en koloni af bøvser, som har et dejligt liv dernede. Katinka er noget ked af, at hun har gjort bøvserne ondt og hun må have trøst og forklaring af far og mor, da det endelig går op for dem, hvad det er, der bekymrer deres datter.


Som voksen må man trække lidt på smilebåndet over den finurlige fantasiverden, der udspiller sig på bagsædet af bilen i Katinkas mave. Det er vidunderligt at stille skarpt på en leg med et ord, som vi voksne bruger i flæng, men som børn nemt kan misforstå.


C.G Valentin får foldet et dejligt univers ud for de voksne, der har glemt, hvordan en børnehjerne virker, og for børnene er det en morsom oplevelse at se de problematiske bøvser, der også ved deres eget spisebord kan springe ud, blive slået og resultere i opdragelse eller irettesættelser.


Katinka og bøvserne kan læses højt for de mindste, og giver her et godt grin og udgangspunkt for en god dialog. Den kan læses selvstændigt af den stabile 1.-2. klasses læser og er morsom og underholdende for dem også.


En rigtig dejlig børnebog med forfriskende tilgang til både tekst og indhold.
Illustrationerne er helt perfekt til bøvserne. Hvis man nogensinde har tænkt over, hvordan en bøvs egentlig ser ud, har man fået svaret lige her.


Katinka og bøvserne får 5 blå bøger for et frisk pust i genren. Morsomt indhold, let læselig tekst, god baggrundshistorie, dejlige illustrationer og rammer plet hos både drenge og piger i alderen 4-10 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *